fbpx

Luft til vand-varmepumpe

Blåvand El-Center er godkendt VE-godkendt installatør, hvilket betyder, at vi kan hjælpe dig med at søge tilskud til en luft til vand-varmepumpe hos Statens Bygningspulje. Læs mere om dine muligheder her.

Er du interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig? Udfyld feltet til højre, så kontakter vi dig hurtigst.

Tak for din henvendelse - vi vender tilbage hurtigst!

Spar på dine varmeudgifter med en luft til vand-varmepumpe

Vidste du, at en luft til vand-varmepumpe kan reducere dine varmeudgifter betydeligt og samtidigt tager du del i den grønne omstilling.

En luft til vand-varmepumpe er især en god løsning, hvis du skifter dit gamle olie- eller gasfyr ud med en luft til vand-varmepumpe.

En luft til vand-varmepumpe genbruger varmen i udeluften til at opvarme din bolig. Det er både en miljørigtig og økonomisk besparende varmeløsning sammenlignet med traditionelle varmekilder f.eks. olie- og gasfyr. 

Hos Blåvand El-Center er vi eksperter i luft til vand-varmepumper. Vi er godkendt VE-Installatør, hvilket betyder, at vi kan guide og vejlede dig med at søge tilskud til at skifte dit olie- eller gasfyr ud med en luft til vand-varmepumpe, samt klare udførelsen for dig.

Få tilskud til din luft til vand-varmepumpe

Overvejer du boligforbedringer, så kan du få tilskud til en lang række energioptimerende tiltag for at mindske dine udgifter.

Hvis du skifter dit gamle olie- eller gasfyr ud med en luft til vand-varmepumpe, så nedbringer du boligens energiforbrug.

Det er økonomisk godt for dig på den lange bane, fordi du reducerer din varmeregning – men det betyder også, at du har mulighed for at søge tilskud i Statens Bygningspulje, som i 2021 er på 675 millioner kroner.

VE-godkendt installatør

Hos Blåvand El-Center er vi godkendt af Energistyrelsen som VE Installatør, hvilket betyder, at vi har de rigtige kompetencer og “know how” til at hjælpe dig med at søge tilskud til energioptimering med en luft til vand-varmepumpe. 

Der er en række krav som skal være opfyldt f.eks. skal boligen være helårsbeboelse. Du skal bruge et skriftligt tilbud på udskiftning til varmepumpe af en VE-godkendt installatør – hvilke Blåvand El-Center er. 

Kontakt os i dag for at høre mere om dine muligheder for at få tilskud til en luft til vand-varmepumpe. 

 

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe?

Prisen på en luft til vand-varmepumpe afhænger af størrelsen på din bolig – og hvor godt isoleret din bolig er. Begge dele har betydning for varmepumpens størrelse og installationens omfang og antal radiatorer. 

Typisk vil et prisleje på en luft til vand-varmepumpe være på 80.000 – 130.000 kr. Investeringen i en luft til vand-varmepumpe vil dog med tiden være en god investering og tjene sig hjem i løbet af en årrække i den besparelse der ligger i en reduceret varmeregning. 

Husk også at du har mulighed for at søge tilskud hos Statens Bygningspulje til at skifte fra olie- og gasfyr til en luft til vand-varmepumpe. 

Eneste krav er, at du skal have et skriftligt tilbud fra en VE-godkendt installatør. 

Hvordan virker en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe består af to dele: En udedel og en indedel. En luft til vand-varmepumpe udnytter varmeenergien i luften udenfor for at kunne levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt – også selvom der er frostgrader. 

Delen udenfor består af en ventilator, som skal placeres i nærheden af dit hus. Ventilationens funktioner er at trække udeluften forbi en varmeveksler.

Varmen overføres til et kølemiddel, som ved hjælp af en kompressor hæver trykket og dermed også temperaturen i kølemidlet. Princippet minder om et køleskab, hvor varmen trækkes ind fra bagsiden. 

Luft til vand-varmepumpen er altså forbundet med centralvarmesystemet i din bolig, som sørger for at opvarme dine radiatorer og/eller gulvvarme, og samtidig producere varmt vand til dine vandhaner, via en varmtvandsbeholder.

En luft til vand-varmepumpe leverer 3.5-5 gange så meget varmeenergi, som den forbruger i el-energi. Det er altså både en økonomisk og bæredygtig løsning sammenlignet med både olie- og gasfyr.

Hvilke fordele er der ved en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe har mange både økonomiske og miljøbevidste fordele.

 • Du støtter den grønne omstilling
 • Du skal ikke tænke på olietank og oliefyr
 • En luft til vand-varmepumpe har en høj driftsikkerhed
 • En luft til vand-varmepumpe er nem at betjene
 • Der er ingen lugtgener i fyrrum
 • Lav fremløbstemperatur, der egner sig godt til gulvvarme
 • Reducerede varmeudgifter ved at skifte fra olie eller naturgas

Ulemper er der ved en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe har også nogle ulemper som du skal overveje inden du skifter. 

 • Der kan være støj fra ude delen, så den bør ikke stå tæt på et soveværelse eller din nabo
 • Ikke alle synes en varmepumpe er pæn
 • Den lave fremløbstemperatur kan måske kræve nye radiatorer
 • En luft til vand-varmepumpe duer ikke i dårligt isolerede huse
 • Skal dimensioneres korrekt til hvert hus
 • Ikke helt så effektiv og økonomisk som jordvarme

 

Vi købte nye varmepumper af Blåvand El-Cetner, og vi fik dem efterfølgende monteret i vores sommerhus. Det har været en god oplevelse, og vi kan derfor varmt anbefale Blåvand El-Center.

Kirsten Jensen


Lad os ringe dig op

Hvis du gerne vil høre mere om vores arbejde eller hvordan vi kan hjælpe dig, vil vi enormt gerne høre fra dig. Udfyld formularen eller kontakt os direkte

Vi svarer typisk samme dag

Tak for din henvendelse

Vi er glade for at du kontaktede os – vi vender tilbage hurtigst! Typisk allerede samme dag.